Noční únikovka pro TEEN oddělení Knihovny Jiřího Mahena

Přenocovat v knihovně je snem snad všech knihomolů. A mezi akce pořádané oddělením TEEN v Knihovně Jiřího Mahena se tak zařadilo i přespání v knihovně -  Noc bez Andersena. Všichni si pamatujeme školní akce, na kterých nikdo za celou noc nezamhouřil oka a proto je hned jasné, že na takovou teenagerskou noc v knihovně je třeba připravit pořádně nabitý program. A právě na tom jsme se podíleli i my.


Naším úkolem bylo připravit únikovou hru, která mladým týmům umožní prozkoumat knihovnu v trochu jiném světle (totiž za tmy) a hlavně přímo z jejího srdce - ze skladu. Když jsme se do prostor přišli poprvé podívat, byli jsme z nich naprosto unešení. Všechny ty knihovní vymoženosti, jako jsou mezipatra, posuvné regály a dopravní výtahy se přímo nabízely k použití. Přímo na míru knihovnímu prostředí jsme tak začali vymýšlet nové úkoly.

Samozřejmě, že přípravy byly náročné. Těm, kteří nás už znají, je určitě jasné, že deadline byl naprosto šibeniční. Naše umíněnost doladit úkoly k dokonalosti, i když na první pohled prostě není jak, nám připravila nejednu bezesnou noc. Nakonec se však všechno podařilo dotáhnout ke zdárnému konci a šikovné týmy hrou proklouzly jako po másle.

Časový limit 45 minut dvěma ze čtyř týmů bez problému stačil. Další z týmů dohrával několik minut po limitu a poslední tým, který statečně bojoval, i když už bylo dost po půlnoci, dokázal hru dohrát jenom pár sekund po konci časového limitu. Nápovědy, většinou drobounká pošťouchnutí, využily všechny týmy, nikdo ale nepotřeboval víc než 3. Můžeme tedy říct, že mladí knihovní štamgasti mají do světa únikových her našlápnuto velmi slibně.



Protože jsme měli celou noc knihovnu pro sebe, mohli jsme si poprvé vyzkoušet, jak funguje umístění jednoho z úkolů na protější fasádu za okny a můžeme říct, že to pro nás byla hodně zajímavá (a zábavná) zkušenost.

Pokud by vás hra v prostorách knihovního skladu zaujala, tenhle náš projektík bude oživen ještě jednou a to na letním komiksovém festivalu Maheniks. Dáme určitě včas vědět, jak si na hru zarezervovat svoje místo.

Pokud chystáte větší projekt, oslavu nebo třeba i svatbu a rádi byste pro hosty připravili zajímavé zpestření v podobě malé únikové hry, neváhejte se nám ozvat. Můžeme připravit hru vám přímo na míru a zakomponovat do ní cokoliv budete chtít prozradit z vašeho života nebo života vaší firmy.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

5 tipů, díky kterým budete na únikovkách potřebovat míň nápověd

Jak si postavit vlastní únikovku?

Recenze: Pod Povrchem - Ztraceni v domě