Naše první hra: Wicklewood Heritage - Claustrophilia Budapest

Možná to máte podobně, možná ne, ale podle nás je pro každého nejlepší úniková hra ta první. Když ještě netušíte, co vás ve hře čeká a co všechno je možné, celá zkušenost má mnohem silnější kouzlo. A i když jsme později hráli mnohem zajímavější, technicky vychytanější hry, tu první si zkrátka pořád pamatujeme jako tu nejlepší místnost vůbec.



Základní fakta:

Lokalita: Budapešť, Maďarsko
Úniková hra: Claustrophilia
Místnost: The Wicklewood Heritage
Utekli jsme? NE
Náš tým: 4 hráči
Co se nám na hře nejvíc líbilo: atmosféra
V této místnosti na začátku hry vstoupíte přímo do příběhu, což nás naprosto uchvátilo. Po rezervaci hry dostanete e-mail s dost podrobnými instrukcemi o tom, jak přesně hru najít. Ve skutečnosti je to obyčejný informační e-mail, ale my jsme jej pojali jako první úkol a začínali jsme být opravdu nervózní, jestli dokážeme najít ty správně dveře, včas je otevřít a neselžeme hned na začátku.


Potom, co jsme našli ty správné dveře - jo, byly to ty jediné otevřené v celém paneláku - nikdo na nás nečekal. Zkrátka jsme za sebou zavřeli a začali hrát. Tohle je úžasné hlavně pro nováčky v únikových hrách (jako jsme byli my), protože se tím celý zážitek ještě umocní.

A potom to začalo. Místnost sama o sobě je dost originální. Neobsahuje žádné magické prvky, kterých najdete plné escape game e-shopy, což ji dělalo velmi autentickou. Všechny úkoly byly jasně definované a i když jsme si zrovna nevěděli rady s úkolem, který jsme měli řešit, nad něčím jsme se dobře zabavili.

Způsob komunikace s game masterem byl efektivní a pochopitelný. Dostali jsme asi dvě nebo tři nápovědy a všechno šlo hladce.



Naše hra:
Ven jsme se sice nedostali, ale jsme si jistí, že minutka navíc by to zachránila. Po absolvování této hry jsme se stali totálními maniaky a hráli jsme únikové hry v úplně každém městě, do kterého jsme se dostali. Což vypovídá o tom, jak moc se nám hra líbila. :)

WOW efekt:

Technologie:

Jak moc nás to bavilo:


A co vy? S kterou únikovkou jste si zažili svoje poprvé? Taky vás to pohltilo jako nás?

Baruš & Maťo & Víťa & Eliška
Fotografie: Archiv Claustrophilia

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

5 tipů, díky kterým budete na únikovkách potřebovat míň nápověd

Jak si postavit vlastní únikovku?

Recenze: Pod Povrchem - Ztraceni v domě