Recenze: The Bomb Room - Trap Prague

Jedna z věcí, které nás na únikových hrách baví nejvíce, je zasvěcování kamarádů a příbuzných do jejich tajů. Sledovat přeměnu člověka, který tak trochu tuší, že únikové hry jsou věc, kterou se živíme na člověka, který se nás při každém setkání zeptá, co mu doporučíme za další hru, je krásně uspokojující. Proto jsme do našeho ostříleného týmu Baruš-Maťo-Víťa-Eliška pro tentokrát přizvali Hanku. Vydali jsme se na únikovou hru The Bomb Room, která nás vmanévrovala do hrdinské role týmu, který má odvrátit teroristický útok a deaktivovat bombu ukrytou pod největší bankou v centru Prahy.


Vzhledem k tomu, že se hra nachází přímo v historickém centru města, jediné, co nám při jejím hledání dělalo problém, bylo proplétání se mezi turisty. Jinak je hra dobře označená a po zazvonění na zvonek nás milý hlas pozval průjezdem do dvora, na kterém jsme se vydali po schodech dolů do přijímací místnosti.

Přivítání bylo trochu chladné, ale možná si za to můžeme sami, dorazili jsme totiž o kus dřív, takže slečna ještě sem tam musela odběhnout do druhé místnosti dokončit úklid.

Základní fakta:

Lokalita: Praha
Úniková hra: Trap Prague
Místnost: The Bomb Room
Utekli jsme? ANO
Náš tým: 5 hráčů
Co se nám na hře nejvíce líbilo: out of the box úkoly a OSB art


Struktura hry:

Celá hra je naňahňaná na prostoru, který odhaduju asi tak na 20 metrů čtverečních. To zní sice děsivě, ale ani v pěti hráčích jsme se v ní vůbec necítili stísněně. Práce s prostorem je tady vůbec velmi zajímavá. Celou dobu sice máte pocit, že se posunete někem dál, ale absolutně netušíte, kudy.

Úkoly jdou sériově za sebou, což my osobně máme raději. Občas se objeví nějaká kratší paralelní část, která tým rozdělí do skupinek a potom zase spojí. Ve hře se střídají naprosto originální a wow úkoly s tradičními úkoly, které už jsme znali z jiných únikovek (a to to byla teprve naše čtvrtá). Došlo dokonce i na jednu ze známých kryptografických šifer.

Většinu předmětů, které ve hře najdete, tak taky použijete. Pár rekvizit, které nemají účel, se tu nachází, ale opravdu minimální množství, nemusíte se tedy bát, že se necháte rozptýlit a sejdete z cesty.

Co se nám moc líbilo, byl nápovědový systém realizovaný pomocí lokálního telefonu. Až nám nakonec bylo líto, že jsme ho při hře vůbec nepoužili.

Další informace:

Trap Prague je pobočka maďarské firmy Trap a obě hry, které si můžete zahrát v Praze, si můžete zahrát taky v Budapešti a na několika dalších místech po celém světě.

Naše hodnocení:

Gamesterka byla příjemná, ale fotku, kterou nám po hře vyfotila a slíbila, jsme nakonec nenašli ani na Facebooku Trap Prague, ani v našem e-mailu. Za tohle tedy má Trap malé mínus. Naštěstí jsme si ale vyfotili selfie, takže o naše natěšené ksichty hned po úniku vás nepřipravíme. :)


WOW efekt:

Technologie:

Jak moc nás to bavilo:

A co vy, hráli jste The Bomb Room? Jak se vám tam líbilo?


Baruš & Maťo & Víťa & Eliška & Hanka
Foto: Facebook Trap Prague


Další recenze na únikové hry v Praze si můžete přečíst v sekci Praha.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

5 tipů, díky kterým budete na únikovkách potřebovat míň nápověd

Jak si postavit vlastní únikovku?

Recenze: Pod Povrchem - Ztraceni v domě