Hrát Brno: únikovky tady rostou jako houby po dešti, stojí ale všechny za to?

Stejně jako u všech ostatních odvětví, ani únikovkám se s jejich narůstající popularitou nevyhnula otázka konkurence. V Brně je aktuálně otevřeno přes 20 únikových her a konkurenční boj, jehož existenci jsme ještě donedávna s radostí popírali, se občas objeví.


S majiteli ostatních únikovek se rádi stýkáme, říkáme si Hrát Brno a dělíme se o ty nejlepší techniky nápověd, o zážitky se zákazníky, psychologický pohled na věc, dobré techniky komunikace i řešení momentů, které se jednoduše vymkly z ruky. Navzájem se inspirujeme a když je příležitost, s radostí spojíme síly k nějakému menšímu společnému dílu.

Období největšího boomu proběhlo v roce minulém (2016), kdy se jen během prvního měsíce roku objevily v Brně hned tři nové hry. V podobném tempu se objevovaly další a další místnosti až do podzimu. Od té doby se raketový růst našeho odvětví v Brně trochu uklidnil. Protože s vámi chceme mít ve všem jasno, rádi bychom k otázce konkurence řekli pár slov.

Vždycky, když se našich zákazníků po hře ptáme, jestli už někdy hráli (a oni hráli), tak nastane trapná chvilka, kdy někteří jen tiše přikývnou, někteří rozpačitě zašeptají
Hmmmmm, jo, ale to bylo u vaší konkurence. 
Jakoby měli strach se nám přiznat, že už někde byli a že tohle není jejich únikové poprvé. Vyzýváme vás tedy: Nebojte se nám to říct. Milujeme zážitky z jiných únikovek, rádi se o nich do nekonečna bavíme a jsme stateční, takže pokud se na to cítíte, můžete nám klidně upřímně říct, jaký máte z naší hry pocit v porovnání s jinou - ať už vás víc bavila ta naše nebo jakákoliv jiná. Konkurenci v únikovkách vnímáme jako velmi přínosnou věc. Jen jsme si bohužel naši hru nemohli nikdy zahrát a tak ji nemůžeme objektivně srovnat s ostatními. Budeme rádi, když se s námi o svoje srovnání podělíte.

Ačkoliv to zní divně, ptejte se nás i na to, jaké hry si máte v Brně (nebo i jinde po světe) zahrát. Rádi naši konkurenci - tu kvalitní - doporučíme. Záleží nám totiž na tom, abyste hráli dobré hry. Abyste nevyhodili peníze za hru, která by pro vás mohla být zklamáním.

Možná se teď ptáte, proč se o to tolik staráme. Zkuste si to představit - pokud si jako první zahrajete dobrou hru, je velká šance, že jako zákazník projdete i další dobré únikové hry. Pokud si však zahrajete špatnou únikovou hru, nejspíš o vás nikdo z nás, nadšenců a provozovatelů dobrých únikovek, už nikdy neuslyší. Naším hlavním zájmem tedy je, abyste hráli dobré únikové hry, byli z místností pořád stejně nadšení a abychom se mohli v budoucnu potkat za finálními dvěřmi co nejvíce místností.

O doporučení na hry, které stojí za to, nám můžete psát sem do komentářů, můžete si přečíst naše články s recenzemi v sekci Vzpomínky na hry, můžete se inspirovat naším univerzálním návodem jak vybrat únikovou hru TADY. Klidně se pro vás rozkrájíme, když to povede k tomu, že si zahrajete dobrou hru - ať už to bude BrainFAQ nebo jakákoliv jiná.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

5 tipů, díky kterým budete na únikovkách potřebovat míň nápověd

Jak si postavit vlastní únikovku?

Recenze: Pod Povrchem - Ztraceni v domě