Recenze: Galactic Pioneers - MindMaze Prague

Když se k nám doneslo (a ve světě únikových her se nic neutají, takže se to k nám doneslo téměř hned), že MindMaze po více než roce práce konečně spouští svoji vesmírnou misi, bylo nám jasné, že tuhle hru si prostě musíme zahrát. V Praze jsme se octli trochu neplánovaně, jeden večerno-noční termín na nás ale v rezervačním termínu zbyl a tak už nebylo nad čím přemýšlet. Přemluvili jsme dva kamarády, nováčky v únikovkách, a šli společně do toho. A musíme říct, že celou úmornou cestu (uprostřed noci po D1 zpátky do Brna) jsme si pak měli o čem nadšeně vykládat.


Na první dvě místnosti z dílny MindMaze jsme už v minulosti recenze psali. Jak se nám líbilo v Alchymistově komnatě, jste si mohli přečíst tady a zážitky z luštění kódu Enigma zase tady. Galactic Pioneers je ale co se týče zážitku opravdu o třídu výš.

Novou lokalitu, ve které se Galactic Pioneers nachází, jsme našli snadno. Podle doporučení na webu jsme bez problému zaparkovali a na adrese už nás nečekaly žádné chytáky. Bylo hned jasné, na který zvonek zazvonit a už jsme se ocitli v příjemně zařízené recepci, ujal se nás náš gamemaster a vydali jsme se do brífingové místnosti. 

Základní fakta:

Lokalita: Praha, Česká republika
Úniková hra: MindMaze
Místnost: Galactic Pioneers
Utekli jsme? ANO
Náš tým: 4 hráči
Co se nám na hře nejvíc líbilo: skvěle uvěřitelná atmosféra


Hned po vstupu do interiéru je jasné, že tady se myslelo opravdu na všechno. V týmu jsme byly dvě holky a dva kluci - kluci trochu větší fandové do sci-fi se začali hned rozplývat nad tím, jaké známé vesmírné lodi jim místnost připomíná. Po pár minutách jsme ale všichni, včetně mě, která je ve sci-fi literatuře a filmech úplná panna, zapomněli, že jsme do místnosti vstoupili z recepce a v našich hlavách bylo už je to, že za okny je nekonečný vesmír a naše přežití je plně v našich rukou. 

Pokud máte rádi únikovky, ve kterých je třeba řešit spíše praktické úkoly a všechno co nejvíc připomíná filmovou realitu, tady budete ve svém živlu. Většina úkolů přirozeně splývá s prostředím místnosti a ještě umocňuje uvěřitelnost celého příběhu. Ačkoliv jsme vůbec nechtěli, jeden z nejtěžších úkolů celé místnosti se nám podařilo vyřešit úplnou náhodou, což byla trochu škoda. Když nám jej ale po hře gamemaster vysvětloval, šlo spíš o to, že jsme si ten den měli vsadit sportku, než že by se to stávalo běžně. Možných kombinací je totiž tolik, že je skoro nepochopitelné, že jsme si žetonky do políček odložili tím správným způsobem. Pokud se ale této situaci chcete vyhnout, dejte si pozor, co kam pokládáte. :)


Nápovědy jsou v této místnosti řešeny naprosto přirozeně. Zmáčknete tlačítko a počítač vesmírné lodi k vám promluví a se všemi nesnázemi vám poradí. My jsme nápovědu nevyužili, ale protože v místnosti je kopa tlačítek, podařilo se nám o ni požádat omylem. Gamemaster (tedy lodní počítač) si naštěstí našeho omylu všiml a jen se nechal ujistit, že je všechno v pořádku a víme kudy kam. 

Část místnosti je lineární, kdy řešíte úkoly všichni společně. Potom se děj rozdělí do více paralelních linek a při opětovném startování lodi se zase musíte všichni společně věnovat jednomu velkému úkolu, který rozhodně plně zapojí do děje i ty nejskeptičtější hráče. Vyvrcholení této hry považujeme za opravdový masterpiece, který jsme si maximálně užili. 

Naše hodnocení:

Galactic Pioneers je jedna z únikových her, ve kterých vám čas ubíhá pod rukama, ani nevíte jak. Ani chvilku jsme se nenudili. Hra je spíše zážitková, než že byste museli nějak zuřivě přemýšlet a vymýšlet kreativní postupy. Některým z nás to ve hře chybělo, některým ani trošku, takže společně za celý tým můžeme říct, že jsme si hodinku užili a Galactic Pioneers můžeme doporučit všem - nejen nadšencům do sci-fi

WOW efekt:

Technologie:

Jak moc nás to bavilo:




Baruš & Maťo & Silvia & Matúš
Fotky: Archiv MindMaze, BrainFAQ




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

5 tipů, díky kterým budete na únikovkách potřebovat míň nápověd

Jak si postavit vlastní únikovku?

Recenze: Pod Povrchem - Ztraceni v domě