Je stěhování únikovky ten nejhorší nápad vůbec?

Naše stará budova na Moraváku vždycky tak trochu umírala zaživa. Sem tam z ní něco upadlo a už nešlo přidělat zpátky, párkrát jsme měli ze sedmipatrového schodiště Niagarské vodopády a o rekonstrukci se mluvilo od momentu, kdy jsme do budovy před čtyřmi lety poprvé přišli.

Ale pohled ze střechy tady vždycky stál za to. 

V posledních pár měsících jsme taky mluvili o tom, že bychom chtěli naše prostory vylepšit a rozšířit. Proto nám výpověď z nájmu, která během jednoho týdne zastihla úplně všechny, kteří v budově sídlili (právě kvůli zmíněné rekonstrukci), přišla celkem vhod. Naše rozhodování, jestli se přestěhovat nebo ne, se tak pořádně urychlilo.

Stěhování je vždycky nadlidský úkol, ale stěhovat únikovku, ve které je všechno postavené na míru, přišroubované k podlaze nebo vyrobené dle dispozic aktuálního prostoru, to je úplně jiný level. Postupně jsme plnili auto za autem a po pár dnech práce jsme skončili na finálním čísle 12. 12 po střechu narvaných Transporterů mířících z Moraváku směr Orlí.

Stěhování BrainFAQu v číslech:

Demontáž Moraváku: 4 dny
Stěhování: 2 dny a 12 plných Transporterů
Stavba Dědictví na Orlí: 10 dní v 11členném týmu
Stavba Kukaččího hnízda na Orlí: 15 dní v 8členném týmu
________________________________________________________________
Celkem: 31 dní maximálního nasazení
Dva dny práce a Kukaččí hnízdo zmizelo z povrchu zemského.

A ani Dědictví nezůstalo ušetřeno.

A jedéééém! Brainstorming v nových čisťounkých prostorách v plném proudu.

Jeden den to zboříme, další den to zase postavíme jinde. (Jak) v blázinci. 

S naším stěhováním je ale kromě spousty práce spojená i kopa novinek, které na vás v našich nových prostorách čekají.

Recepce

Na Orlí už se týmy, které si zahrají více her zároveň, nemusí hledat v potemnělých chodbách a mají dost prostoru na všechno, co se dá v rámci větší akce u nás vymyslet. Ať už se jedná o přípitek či drobné občerstvení po hře nebo jen jednoduché zhodnocení toho, jak to týmu ve hře šlo. Naši gamemasteři i celý prostor je vám k dispozici a ve srovnání s Moravákem jde o opravdu sedmimílový krok vpřed. 

Kukaččí hnízdo

Některé úkoly v Kukaččím hnízdě nám po tisícovce zahraných her přestaly připadat zajímavé a tak jsme je do přestěhované varianty nahradili jinými. Jeden z nových úkolů obsahuje přes 500 pájených spojů, umíte si tedy určitě představit, jak napínavé první týdny provozu v nové lokalitě byly. Všechno však naštěstí proběhlo bez větších problémů a tento úkol se během pár týdnů stal novým nejoblíbenějším.

Do přestěhované hry jsme také zapracovali několik podnětů od vás, našich zákazníků. Jedním z nich je trošku více paralelně řešitelných úkolů a musíme uznat, že to byl opravdu skvělý krok. Reakce na nové Kukaččí hnízdo jsou totiž skvělé a i když jsme za poslední týden stěhování naspali v součtu asi 15 hodin, každá minuta strávená nad vylepšováním se nám ve spokojených tvářích zákazníků rychle vrátila.

Dědictví

Naše nejstarší místnost, která se pomalu blíží ke dvěma tisícům zahraných her, je už prověřená časem. Změny v úkolech tady byly opravdu jen minimální. Na čem jsme se ale vyřádili, to byl interiér místnosti. Kámen nezůstal na kameni - všechno je nové, vymydlené a vylepšené. V mezičasech mezi hrami se tak ještě teď chodíme do Dědictví novým interiérem zamilovaně kochat.

V herních prostorách je navíc klimatizace, což zrovna v letošním parném létě oceňují úplně všichni včetně nás.

Otvíračka

Na oslavu toho, že se nám podařilo celý prostor přemístit a s vypětím nadlidských sil včas dokončit, jsme uspořádali otvírací party, která nám připomněla, proč to vlastně všechno děláme. Přestože den před akcí bylo na Facebooku potvrzených jen asi 10 hostů, z toho polovina byl náš tým, na akci dorazilo nečekané množství neuvěřitelně pozitivně naladěných lidí, se kterými jsme si všichni užili naprosto skvělé odpoledne. Šifrovací stěhovací hru, kterou jsme na trase Moravák-Orlí připravili, zvládlo projít 15 šikovných týmů a provozovnu jsme celí rozněžnělí opouštěli dlouho po půlnoci.

Sladké překvapení z Cupcakekárny na Svoboďáku v plné parádě.

Pro milovníky klasiky welcome drink ve stylu místnosti Dědictví - Gin&Tonic s okurkou.

Pro odvážnější, kteří mají raději Kukaččí hnízdo, jedovatě modrý welcome drink, který zahojil všechny bolístky.

Ještě jednou mockrát děkujeme všem, kteří na otvíračku dorazili, bylo to úžasné setkání, které nás utvrdilo v tom, že nemáme povolovat a makat dál co to dá. A ti z vás, kteří naši stěhovací šifrovačku propásli, nezoufejte. Když si k nám přijdete zahrát nebo jen tak omrknout, jak to u nás v novém vypadá, můžete si šifrovací obálku vyzvednout a městskou hru si ještě dodatečně zahrát taky.

A byl to teda ten nejhorší nápad, kterej nás kdy napadl? 

Kdybyste se nás zeptali 5. června, uprostřed hektické noci před otvíračkou, určitě bychom řekli, že jo. Ale teď, po dvou měsících v nových prostorách, ve kterých se už brzy vyloupne další místnost, bychom rozhodně řekli, že to bylo to nejlepší, co nás za posledních pár let napadlo. Teda kromě založení BrainFAQu samozřejmě.

Za celý tým BrainFAQ

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

5 tipů, díky kterým budete na únikovkách potřebovat míň nápověd

Jak si postavit vlastní únikovku?

Recenze: Pod Povrchem - Ztraceni v domě