BrainFAQ na teambuildingu v únikových hrách v Budapešti

Rok 2018 byl u nás v BrainFAQu extrémně náročným rokem. Přestěhovali jsme se, postavili Labyrint, přibrali do týmu nového miniaturního člena, který hned začal všemu a všem šéfovat. A všechno to vyvrcholilo každoročním vánočním masakrem. Za to, že celý náš tým tohle všechno zvládl, bylo třeba všechny nějak odměnit. A tak jsme se vydali na výlet. Na jeden únorový víkend jsme celý BrainFAQ zavřeli, nabalili se do dvou aut a vyrazili na výlet. A pokud jde o únikové hry v Evropě, kam jinam se vydat, než do Budapešti, kde to všecho začalo?

Jak vybrat únikovku ve městě, které neznáme?
Vybrali jsme ubytování, pár restaurací a zůstal před námi ten nejtěžší úkol - vybrat únikovky, které si zahrajeme. Když vybíráme hru v česku, jednoduše se řídíme doporučením zákazníků, o která se s vámi vždycky rádi podělíme. V maďarsku jsme si prošli to nejlepší zhruba podle článku, který jsme pro vás publikovali na blogu již dříve. Přidali jsme však tentokrát ještě autentické zážitky z jednoho britského blogu.

Jaké únikovky jsme nakonec hráli?

E-exit: Santa Muerte

Tahle místnost byla z našich čtyř vybraných určitě nejzajímavější, jak úkoly, tak super atmosférou.

Náš tým v Santa Muerte od E-exit Budapest


E-exit: Heaven&Hell

Druhá místnost od stejných tvůrců, s docela zvráceným příběhem - na začátku zemřete, abyste mohli nakouknout do pekla a do nebe. Do 60 minut se potom musíte dostat k defibrilátoru, abyste se opět vrátili mezi živé. Pokud máte problémy se stísněnými prostory, asi se jí raději vyhněte, ale vy ostatní do toho běžte všemi deseti! Hráli jsme s prckem v nosítku a i když nám obsluha původně slíbila, že jeden úkol přeskočíme a obejdeme to do další místnosti druhou stranou, nakonec jsme to zvládli i bez podvádění a průlezem jsme prolezli.

V místnosti je několik opravdu skvělých a zajímavých úkolů. Na něčem se trochu potrápíte, i když už znáte řešení, my ale tyto skill-based úkoly máme rádi, jak zjistíte i z našich místností v Brně, takže rozhodně chválíme. Ve čtyřech opravdu zkušených hráčích jsme utekli s časem kolem 40 minut.

Náš tým v E-exit Heaven&hell


Pirate Cave Escape room

Tato hra je svojí lokalitou trochu z ruky, pokud ale máte auto (nebo trochu času navíc), určitě se vyplatí se do ní vydat. Místnost je veliká, má super atmosféru, takže vám nebude dělat problém se vžít do pirátské role. Je tady několik zajímavých úkolů, které vyžadují perfektní kooperaci celého týmu. A stejně jako u předešlých - i tady je opravdu nápaditý průlez mezi místnostmi, který prostě budete chtít použít znovu. Tentokrát bez problému použitelný i s miminem v nosítku.



Kromě dobrého jídla a skvělých her jsme si taky v Budapešti udělali chvilku na trochu práce a prošli jsme si pořádným proškolením BOZP&PO. Díky tomu máte jistotu, že kdykoliv by se ve vaší hře udála nějaká nepříjemnost, naši gamemasteři budou přesně vědět, jak postupovat, abychom se všichni v pořádku dostali z BrainFAQu ven.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

5 tipů, díky kterým budete na únikovkách potřebovat míň nápověd

Jak si postavit vlastní únikovku?

Recenze: Pod Povrchem - Ztraceni v domě