Únikové hry s dětmi. Ano nebo ne?

Možná únikovky znáte primárně jako teambuildingové aktivity, na které společně vyráží kolegové z práce nebo dospělé týmy, které si chtějí něčím ozvláštnit večerní pivo. Pravdou ale je, že únikovka dokáže geniálně spojit několik generací a rozhodně není nutné, aby všichni členové týmu byli dospělí a už vůbec ne zkušení luštitelé šifer. Pokud tedy hledáte inspiraci na aktivitu, při které se skvěle zabaví vaše děti a pro vás to zároveň nebude utrpení, jste na správné adrese.


Naše místnosti jsou stavěny primárně pro dospělé, střídají se v nich však hledací, mechanické, přemýšlecí a sledovací úkoly. Samostatně doporučujeme hrát dětem až od 15 let, pokud ale vyrazíte jako rodinný tým, věřte, že už cca od 5-6 let budou vaše děti plnohodnotnými členy týmu. V některých úkolech totiž my dospělí se svým komplikovaným uvažováním jednoduše dětem nemůžeme stačit. Přímost a hravost vyhrává na plné čáře.

V BrainFAQu máme k dispozici místnosti dvě.

Dědictví Cyrila Wanniecka, které je více pohádkové, interiér je příjemný a také se v místnosti vyskytuje větší množství hledacích úkolů, které děti baví úplně nejvíc. Do této místnosti můžete dorazit s dětmi jakéhokoliv věku, pomáhat vám řešit úkoly zvládnou dle nálady cca od 3-5 let. Rezervaci termínu můžete provést TADY.



Naše druhá hra, psychiatrická léčebna Kukaččí hnízdo, vypadá na první pohled více depresivně a stroze. Jakmile ale děti pustíte dovnitř, úkoly zvládají zdolávat jako na běžícím páse. Do místnosti Kukaččí hnízdo ale i v doprovodu dospělé osoby doporučujeme chodit až od 10 let. Prostředí by totiž na menší děti mohlo působit nepříjemně a to bychom určitě nechtěli. Rezervaci termínu můžete provést TADY.


Pokud přemýšlíte o tom, že byste s sebou na hru vzali menší děti - ať už spinkající v kočáře nebo hrající si s hračkami svoje vlastní hry, nemusíte se bát. Ve všech našich místnostech je dost místa na zaparkování kočárku nebo umístění hrací deky.










A co vy? Hráváte únikovky s dětmi nebo je raději necháte u babičky a užijete si čas s dospěláky?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

5 tipů, díky kterým budete na únikovkách potřebovat míň nápověd

Jak si postavit vlastní únikovku?

Recenze: Pod Povrchem - Ztraceni v domě