Recenze: Alchymistova komnata - MindMaze Praha

Když jsme s únikovými hrami začínali, v celé České republice jich bylo jenom pár. Alchymistova komnata v Praze byla jednou z nich. Jakmile jsme se to dozvěděli, neváhali jsme ani vteřinu a hned při následující cestě do Prahy jsme si ji šli zahrát. Tak dlouho jsme ale do všech hučeli, že únikovky jsou ta nejlepší zábava na světě, že naši příbuzní nakonec Alchymistovu komnatu absolvovali ještě před námi. A nás všechny Alchymistova komnata nadchla.


Najít tuto hru nebyl velký problém. Na adrese jsme našli zvoneček, zazvonili a hlas nás pozval do staršího činžáku a po schodech dolů. Dolů!? Říkali jsme si, stojíc na úrovni ulice. Sešli jsme po podivných temmných schodech a vstoupili do bytelných starých dveří. Uvnitř už nás ale čekal příjemný vysmýčený prostor a sympatická gamemasterka.

Základní fakta:

Lokalita: Praha, Česká republika
Úniková hra: MindMaze
Místnost: Alchymistova komnata
Utekli jsme? ANO
Náš tým: 4 hráči
Co se nám na hře nejvíc líbilo: interiér

Hra samotná je tématicky laděná do mystična, obsahuje několik objektů, které byly opravdu zajímavé. Postup ve hře je spíše sériový, tedy otevřu zámek, získám novou indícii a teprve potom můžu pokračovat. To u nás udržovalo pocit, že se ve hře posouváme a hlavně radost ze hry. Sériový postup je výhodou pro menší týmy (2-4 hráči), pro větší týmy to někdy může být nevýhodou.

Jednotlivé úkoly jsou vychytané, všechno do sebe postupně zapadá a místnosti není po herní stránce co vytknout. Co nám úplně nevyhovovalo byla komunikace s gamemasterem prostřednictvím vysílačky. Ta se ale dnes vyskytuje ve většině únikových her, takže zkušeného hráče to nijak nerozhodí. Nám se podařilo těsně před koncem, když už do konce časového limitu zbývalo jen pár minut, vysílačku omylem vypnout. Gamemasterka, i když nám na konci chtěla radit, tak neměla moc šanci do našeho postupu zasáhnout.



O to větší překvapení bylo, když už se blížil konec času a ona se připravila ke dveřím, že nám otevře a v tu ránu jsme rozluštili záhadu celé místnosti a dveře si otevřeli zevnitř.

Hru můžeme doporučit, opravdu jsme si ji užili a i když jeden úkol nefungoval úplně stoprocentně, ničemu to nevadilo.


WOW efekt:


Technologie:


Jak moc nás to bavilo:


Hráli jste Alchymistovu komnatu? Podělte se s námi o svoje dojmy!

Baruš & Maťo & Víťa & Eliška
Foto: Archiv MindMaze

Další recenze na únikové hry v Praze si můžete přečíst v sekci Praha.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

5 tipů, díky kterým budete na únikovkách potřebovat míň nápověd

Jak si postavit vlastní únikovku?

Recenze: Pod Povrchem - Ztraceni v domě