Kukaččí hnízdo má rok! Kolik % týmů letos prchlo z psychiatrické léčebny?

Protože Kukaččí hnízdo nedávno oslavilo svoje první výročí, je na čase trocha bilancování. Když jsme otevírali naši druhou místnost, čekali jsme, že budeme postupně prozrazovat, že ji máme a hráči se budou postupně osmělovat a po troškách přicházet. Vy jste ale naše očekávání totálně obrátili naruby.

Náš první rok

Během prvního měsíce se u nás protočilo tolik týmů, kolik jsme čekali tak možná do Vánoc. A všichni do jednoho hráče byli naprosto úžasní. Přestože zpočátku, jak už to tak bývá, nebylo všechno perfektní, s nasazením vlastních životů jsme dělali co jsme mohli, aby žádná selhávající technika nemohla váš zážitek ani o kousíček pokazit. Naučili jsme se postupně díky vaší konstruktivní zpětné vazbě řešit všechny nové situace a z místnosti Kukaččí hnízdo jsme vybudovali opravdovou vlajkovou loď. Takhle jsme si tedy první rok Kukaččího hnízda užili my. Jak to ale bylo s vámi? 


Váš první rok

Prozkoumali jsme statistiky za uplynulý rok a vykreslili je do pár přehledných grafů, díky kterým si můžete porovnat, jak si mezi všemi hráči stál právě váš tým.



Protože nás znáte, tak víte, že se nejraději ze všeho radujeme společně s našimi týmy z úspěchu. Pomocí nápověd tedy přizpůsobujeme úroveň hry právě vám a snažíme se vám pomoct dostat se do situace, kdy zbývá pár minut a přesně tolik úkolů, které se za těchto pár minut dají stihnout. Hranice mezi úspěšnými a neúspěšnými týmy je tak opravdu tenká


Velikost týmu

Často se nás ptáte, kolik lídí si s sebou máte vzít, abyste si hru co nejvíc užili. Na tuto otázku neexistuje univerzální odpověď, protože ačkoliv to zní jako klišé, každý tým je opravdu úplně jiný a u někoho jsou čtyři hráči už moc, u někoho je šest hráčů tak akorát. Ze statistik ale vyplývá, že určitě neplatí, že čím více hráčů, tím vyšší úspěšnost, právě naopak. A speciální kapitolou jsou tři hráči - tam je komunikace jednoznačně nejnáročnější a tím pádem se i úspěšnost propadá níž než u ostatních počtů.


Rekord

A část, na kterou určitě všichni netrpělivě čekáte - rekordy. Někdy se stane, že přijde tým, který jednoduše ví. Většinou to nijak nesouvisí s tím, kolik únikovek si zahráli předtím, mnohdy jsou to prvohráči, kterým naše hra zkrátka sedne jakoby byla postavená pro ně. A všechno jde jako po másle. Absolutní rekord místnosti Kukaččí hnízdo je aktuálně
32:55!
I rekordy jsou ale s různými velikostmi týmu různé, proto jsme je taky rozdělili do grafu pro porovnání.

Jak hrajeme my

Doufám, že vám tento článek pomohl se rozhodnout, jak postavit ideální tým, aby vaše další únikové pokusy byly ty nejlepší možné. My osobně nejraději hrajeme ve čtyřech, protože v tomto počtu je komunikace většinou nejefektivnější. Něco do sebe má i hra ve dvou, tady je ale třeba si dávat trochu pozor na čas, protože stihnout všechno jen ve dvou lidech bývá opravdová výzva.

A co vy? V kolika lidech se vám hraje nejlíp? A do jaké části našeho žebříčku se řadíte?



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

5 tipů, díky kterým budete na únikovkách potřebovat míň nápověd

Jak si postavit vlastní únikovku?

Recenze: Pod Povrchem - Ztraceni v domě